Errors when starting Sidekick


#1

Whenever I start SideKick I get the errors below. They are very annoying because they pop up as notifications on Windows 10. I’ve been searching for a solution for a while now but haven’t found anything. Does anyone know how to fix these?

Error 1:
[18-06-24 12:11:27.489] {“extensionName”:“nativescript-starter-kits”,“extensionVersion”:“0.3.4”,“error”:{“stack”:“Error: Unable to load extension nativescript-starter-kits. You will not be able to use the functionality that it adds. Error: Cannot find module ‘C:\Users\gramb\AppData\Roaming\.nativescript-cli\extensions\node_modules\nativescript-starter-kits’\n at ExtensibilityService. (C:\Users\gramb\AppData\Roaming\npm\node_modules\nativescript\lib\services\extensibility-service.js:101:29)\n at Generator.next ()\n at fulfilled (C:\Users\gramb\AppData\Roaming\npm\node_modules\nativescript\lib\services\extensibility-service.js:10:58)\n at \n at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:188:7)\n at Function.Module.runMain (module.js:678:11)\n at startup (bootstrap_node.js:187:16)\n at bootstrap_node.js:608:3”,“message”:“Unable to load extension nativescript-starter-kits. You will not be able to use the functionality that it adds. Error: Cannot find module ‘C:\Users\gramb\AppData\Roaming\.nativescript-cli\extensions\node_modules\nativescript-starter-kits’”,“extensionName”:“nativescript-starter-kits”}}

Error 2:
[18-06-24 12:11:40.064] Missing API. - tns.nsStarterKitsApplicationService, Error: Missing API. - tns.nsStarterKitsApplicationService
at Object.get (C:\Users\gramb\AppData\Local\NativeScriptSidekick\app-1.10.2-v2018652\resources\app.asar.unpacked\cli\cli-provider.js:151:39)
at requireCLI.then (C:\Users\gramb\AppData\Local\NativeScriptSidekick\app-1.10.2-v2018652\resources\app.asar.unpacked\cli\services\cli-template-service.js:20:64)
at
at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:188:7)


#2

This could be an npm issue. Can you check this thread on GitHub and try npm cache clean?


#3

Though that link didn’t have the exact answer it did lead me down the path to fixing it. There is a folder in C:\Users\{user}\AppData\Roaming called .nativescript-cli that needed to be deleted. The exact steps are:

npm uninstall -g nativescript
Delete C:\Users\{user}\AppData\Roaming\.nativescript-cli
npm install -g nativescript

Thanks for your help.